Krušné Hory s výletem parním vláčkem


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

V případě neotevření hranic bude pořádán náhradní program - viz. doplnění u jednotlivých dnů.Ještě před několika lety byly Krušné hory synonymem zničené krajiny. Dnes už toto klišé neplatí, naopak Krušné hory jsou romantickou oblastí s voňavými lesy, naučnými stezkami, dalekými rozhledy.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. KARLOVY VARY – největší české lázně. Procházka v lázeňském centru města, prohlídka podzemí Vřídla, možnost navštívit nejstarší lázeňskou vyhlídku s kamzíkem - Jelení skok. Ubytování v Božím Daru.
2. den: BOŽÍ DAR – nejvýše položené město ve střední Evropě, centrum letní i zimní turistiky. Je zde vlastivědné muzeum se sbírkou všech razítek, která byla použita na tzv. Ježíškově poště. Turistika v malebné krušnohorské krajině v okolí Božího Daru, různé trasy vhodné pro méně i více zdatné turisty. Božídarské rašeliniště - přírodní rezervace s naučnou stezkou o délce 3,2 km a dvanácti zastávkami s typickou rašeliništní florou. Ježíškova cesta - okruh o délce 5,6 km nebo 12,9 km navazující na naučnou stezku.
3. den: Celodenní výlet na německou stranu Krušných hor. OBERWIESENTHAL - hodinová cesta historickým parním vláčkem krušnohorskou krajinou. ANNABERG-BUCHHOLZ - historické hornické město, SEIFFEN - krušnohorská obec s tradiční výrobou dřevěných hraček a vánoční dekorace, prohlídka hračkářské dílny s možností vyzkoušet si výrobu. Muzeum hraček a dekorace. V případě neotevření hranic výlet do oblasti města JÁCHYMOV (památka UNESCO), kde se nalézá muzeum Královská mincovna, doly. Výlet po naučné stezce JÁCHYMOVSKÉ PEKLO s informacemi o historii dolů, okolní přírodě a ekologii.
4. den: HORNÍ BLATNÁ , bývalé královské horní město s velkorysým kostelem sv. Vavřince a muzeem cínu. Od něj turistická naučná stezka Vlčí jámy (cca 5 km) se sedmi zastávkami až na BLATENSKÝ VRCH s rozhlednou s působivým výhledem na saskou stranu hor a ke Klínovci. ABERTAMY , bývalé horní město vyhlášené výrobou rukavic. Vrch PLEŠIVEC (1028 m n.m.), dnes nový lyžařský areál, s osmibokou rozhlednou, ze které je úžasný výhled na hřebeny Krušnohoří.
5. den: KLÍNOVEC (1.244 m n. m.) - nejvyšší vrchol Krušných hor a oblíbený turistický cíl s kamennou rozhlednou, FICHTELBERG (1.215 m n. m.) - nejvyšší hora Saska s krásným výhledem a atrakcí Zvon míru. Pěšky pohodovou cestou zpět do Božího Daru. Cesta na oba vrcholy i zpět je nenáročná, přesto bude pro klienty k dispozici autobus.V případě neotevření hranic pokračujeme do vísky MĚDĚNEC – procházka na vrch MĚDNÍK protkaný štolami (památka UNESCO), Kaple Neposkvrněného početí panny Marie. Zřícenina hradu PERŠTEJN na vysokém skalním ostrohu, sídlo rodu Šumburků.
6. den: Královský hrad a město LOKET , dnes krásně zrekonstruované. Hrad a zámek BEČOV NAD TEPLOU se vzácným relikviářem sv. Maura, který je spolu s korunovačními klenoty nejcennější zlatnickou památkou České republiky. Příjezd v odpoledních až večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu Zelený Dům
  • 5x polopenzi
  • dopravu autobusem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • V hotelu se platí místní poplatek. Jeho výši určuje obecně závazná vyhláška o místním poplatku z pobytu v daném místě, Boží Dar uvádí 40,-Kč /osoba /noc.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (omezený počet) (příplatek: 1400 Kč)