Velikonoce v Bosně a Hercegovině


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Časy, kdy se nad Bosnou a Hercegovinou vznášel temný stín války, už naštěstí dávno minuly. Tato balkánská kráska znovu otevřela svou náruč. Na malém prostoru se zde setkávají pravoslavné a katolické kostely a kláštery i do nebe čnící minarety muslimských mešit. Z kopců shlížejí majestátné královské hrady, v bystrých řekách se otáčejí dřevěné mlýnky a z kaváren neodolatelně voní pravá bosenská káva. Na našem putování zabloudíme do prastaré ilyrské historie, připomeneme si bosenské krále, Osmany, éru Rakousko-uherské monarchie i smutná léta devadesátá. Navštívíme nejzajímavější bosenská města, a také malebné hory s nekonečně zelenými loukami. Překvapí nás prostota horských salaší i pestrost orientálních tržišť. Ochutnáme výbornou balkánskou kuchyni, lahodné víno i říznou rakiji. Ke zvýšenému pohodlí přispěje i ubytování v hotýlcích.

Program: 1.–2. Noční přejezd do Bosny a Hercegoviny. Orientální KONJIC v podhůří Prenje, návštěva Titova protiatomového krytu, most přes Neretvu v Jablanici. Odpolední a večerní prohlídka MOSTARU  se slavným Starým mostem.

3. Den v srdci Hercegoviny: vyvěračka řeky Buny a dervišská tekija v BLAGAJI, pravoslavný klášter Žitomišliči, nejznámější bogomilská nekropole RADIMLJA , středověká pevnost a vodní mlýnky ve Stolaci, staré osmanské město POČITELJ a vodopády KRAVICA na řece Trebižat. Na závěr dne ochutnávka hercegovského vína a dalších specialit místní vinice.

4. Pěší túra nad kaňonem řeky RAKITNICE a údolím Studeného potoka do starých muslimských osad Gradina a Umoljani v pohoří Bjelašnica. Olympijské skokanské můstky, rakouskouherský lázeňský komplex v Ilidži, Rimski most přes řeku Bosnu.

5. Celodenní prohlídka SARAJEVA. Bobová dráha ze ZOH 1984, turecká tržnice BAŠČARŠIJA, osmanské mešity a hamámy, honosná rakouskouherská architektura. Muzea, čerstvě pražená káva a samozřejmě Sarajevský pivovar. Večerní odjezd do ČR.

6. Příjezd do Brna v ranních hodinách.

!!! 0 dnů dovolené !!!

nebyly nalezeny žádné termíny

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 3x ubytování se snídaní (hotel)
  • exkurzi a ochutnávku vína na hercegovské vinici
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh
  • zákonné pojištění CK a 1x pišingr Chimpanzee