Bosna a Hercegovina a její lahůdky


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Jajce - Sarajevo - Mostar - Medugorje - vodopády Kravica

Program: 1.den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách, směr Slovensko, Maďarsko.
2. den: Ráno příjezd do JAJCE – kdysi sídlo bosenských králů, kratší prohlídka města (Starý hrad, Medvědí věž, vodopád vysoký 20 m,…).
Přejezd do SARAJEVA - Tunel spasa – sarajevský tunel, který byl v letech 1992 – 1995 jedinou zásobovací a únikovou cestou během obléhání a ostřelování Sarajeva. Prohlídka VRELO BOSNE – park, kde pramení řeka Bosna je oblíbeným místem romantických procházek. SARAJEVO – prohlídka historického města, (Baščaršija – turecká čtvrť, tržnice, …). Ubytování, nocleh.
3.den: Ráno odjezd do MOSTARU – prohlídka starobylého města, ležícího na řece Neretva (Stari most, Karadozbegova mešita,…). BLAGAJ - VRELO BUNE – pramen řeky Buny, který tvoří téměř 100 metrová kolmá vápencová stěna, z níž vyvěrá proud vody a vytéká do prostoru pod skalní stěnou, dervišský klášter “tekiji”. Odjezd do MEDUGORJE – nocleh.
4. den: Vodopády KRAVICA + vodopády KOČUŠA – na řece Trebižat, jejich šířka je celkem 120 metrů a spouštějí se z výšky 28 metrů. POČITELJ – malebné středověké městečko, ležící na levém břehu řeky Neretva. Odjezd směr Makarská riviera. Turistické letovisko DRVENIK – večeře, nocleh.
5. den: Po snídani individuální prohlídka letoviska a koupání v moři. Odjezd do města MAKARSKÁ – kratší prohlídka. VEPRIČ – poutní místo. Odpoledne odjezd do ČR.
6. den: Příjezd do ČR v dopoledních (odpoledních) hodinách.

Stravování: polopenze

3x polopenze

Doprava: autokarem

Autobusem
Nástupy: Praha, Pardubice, H. Králové, Svitavy, Brno, Bratislava.

Ubytování: různé

3x hotel nebo penzion


nebyly nalezeny žádné termíny

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem, 3x ubytování (hotely, penziony) s polopenzí, průvodce

Cena nezahrnuje

  • vstupy cca 30€; kompletní pojištění (léčebné výlohy, storno, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu) á 198,-Kč/os., 1L pokoj 1.350,