Bahrajn se zastávkou v Dubaji


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: obědstrava: oběd
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Dubaj – Dubaj Marina – JBR – Madinat Souk – Dubai Frame – Manama – Muharraq – Arad Fort – Riffa Fort – Al Areen – Sakhir – Qalat al-Bahrain - Al Janabiya – King Fahad Causeway – Al Jasra – Manama - Dubaj

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15

Program zájezdu

1. den: ve večerních hodinách odlet z Prahy do Dubaje .
2. den: v časných ranních hodinách přílet do Dubaje , následuje transfer do hotelu, ubytování. Individuální volno s možností poznání Dubaje . Nocleh.
3. den: po snídani půldenní okruh Dubají , který vás zavede po Sheih Zayed Road do oblasti Dubaj Marina sousedící s oblastí Jumeirah Beach Residence (JBR) u stejnojmenné pláže. Obě luxusní čtvrti spojuje plážová promenáda se spoustou obchodů, kaváren a restaurací, nachází se zde také jachtový klub. Následuje zastávka na fotografování u známého hotelu ve tvaru plachetnice - Burj Al Arab . Kouzelnou atmosféru arabského tržiště zažijete při návštěvě Madinat Souk , tržiště nacházejícího se v komplexu Madinat Jumeirah , s řadou hotelů v typické arabské architektuře. Z tržiště Abra Souk v blízkosti restaurace Trattoria Toscana na Madinat Souk Jumeirah nastoupíte na tradiční loďku abra a užijete si plavbu na vodním kanálu poblíž hotelu Burj Al Arab. Odpoledne přejezd na návštěvu impozantní stavby v Zabeel Parku, Dubai Frame , která ze 150 m výšky nabízí úžasné panoramatické výhledy na město. Působivý most z čirého skla, po kterém se můžete procházet, spojuje obě věže budovy a dotváří obraz rámu. Návrat do hotelu na nocleh.
4. den: v ranních hodinách transfer na letiště v Dubaji , let do bahrajnského hlavního města Manama . Transfer do hotelu, individuální volno v „arabském Manhattanu“, jak se říká metropoli s mnoha prosklenými mrakodrapy, nákupními centry, majestátní přímořskou promenádou Corniche al-Fateh , krásnými plážemi, ale také stavbami tradiční arabské kultury. Nocleh.
5. den: po snídani vás čeká návštěva Sheikh Isa House , rezidence bývalého vládce v Muharraq - původním hlavním městě země. Procházka úzkými uličkami staré čtvrti Muharraq s atmosférou tisíce a jedné noci a návštěva pevnosti Arad Fort z 15. století. Přejezd na největší tržiště v Bahrajnu - Manama Sou k , kde naleznete zboží ze všech zemí Perského zálivu. Návštěva největší bahrajnské mešity Grand Mosque Al Fateh , která pojme až 7 000 návštěvníků. Návrat na ubytování a nocleh.
6. den: po snídani návštěva Capital Mall v Manama, obchodu s tradičními, ručně vyráběnými výrobky. Pokračování k pevnosti Ahmed Al Fateh Fort , známé jako pevnost Riffa, s výhledem do údolí Hunanaiya, kde se nyní nachází vojenské muzeum. Přejezd do polopouštního přírodního parku Al Areen , kde se volně pohybují zvířata z oblasti Blízkého východu a severní Afriky (arabský leopard, gazela, rys, tygr, lev aj.) a cizokrajní ptáci, k vidění je řada exotických rostlin. Zastávka u bahrajnského okruhu závodu Formule 1 - Bahrain Grand Prix . Jeho výstavbu v hodnotě více jak 150 milionů amerických dolarů podnítil bahrajnský korunní princ, Sheikh Salman Bin Hamad Al Khalifa. Okruh se šesti různými variantami trati navrhl německý architekt Hermann Tilke. Cesta vás dále zavede do pohoří Jebel Al Dukan , kde se nachází první ropný vrt v Perském zálivu. Uprostřed pouště, na vrcholu písečné duny, pak uvidíte přírodní zázrak, 10 m vysoký a 400 let starý „Strom života“ , který zde přežívá po staletí bez zdroje podzemní vody. Návrat na nocleh do bahrajnské metropole Manama.
7. den: po snídani vás čeká závěrečná část prohlídky Bahrajnu, Národní muzeum s bohatou sbírkou bahrajnských antických artefaktů včetně pohřební komory dovezené z pouště. Další zastávkou bude bahrajnská pevnost Qalat al-Bahrain , známá též jako Bahrain Fort , která je od roku 2005 na seznamu UNESCO. Přejezd na návštěvu velbloudí farmy ve vesničce Al Janabiya , kde je k vidění přes 200 velbloudů. Cesta zpět vede kolem mostu krále Fahda , který spojuje Bahrajn se Saudskou Arábií. Most z roku 1986, dlouhý 25 km, je nejdelším mostem na světě vedoucím přes moře. Zastávka ve vesnici Al Jasra , návštěva centra rukodělných výrobků, kde si můžete zakoupit tradiční suvenýry bahrajnského království. Návratem do hlavního města zakončíte dnešní den zastávkou u Bahrain World Trade Centre (BWTC) , komplexu budov světového obchodního centra, který je zvláštní tím, že se jedná o první mrakodrapy na světě se začleněnými větrnými turbínami do vlastní konstrukce. Dvě 240 metrů vysoké věže ve tvaru plachet spojují tři můstky a každý z nich nese větrnou elektrárnu. Věže jsou k sobě natočeny pod úhlem vytvářejícím kužel, kterým musí projít vítr, což mu dává větší sílu působící na turbíny. Budovy BWTC mají 50 pater, převážně s kancelářemi, pod budovami, mezi věžemi se pak nachází nákupní centrum. Návrat do hotelu, nocleh.
8. den: po snídani transfer na letiště, odlet z Manama přes Dubaj zpět do Prahy .